Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами

Новини

УВАГА! Зміни у Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами!

2017-11-07

Шановні користувачі програми "M.E.Doc"!

Повідомляємо Вам, що починаючі з 15 листопада 2017 року вступає в дію новий Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами, затверджений наказом МФУ від 06.06.2017 р. № 557.

Порядок передбачає введення нових форм:

       1. Заява про приєднання до договору про визнання електронних документів.

       2. Повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису.

       3. Заява про припинення дії договору про визнання електронних документів.

       4. Повідомлення про припинення дії договору про визнання електронних документів.

Важливим є те, що згідно наказу № 557 договори про визнання електронних документів, укладені до 15 листопада 2017 року, залишаються дійсними (до закінчення дії сертифікатів чи зміни керівників/припинення реєстрації).

На сьогоднішній день ведеться робота по реалізації в програмних продуктах нових форм для обміну з Державною фіскальною службою.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що з початку листопада 2017 року для реєстрації нових ЕЦП в системі електронної звітності Держстату необхідно відправити Заявку про реєстрацію електронного цифрового підпису (S1391101) з переліком всіх посадових осіб, які підписують звітність до Держстату. Реєстрація здійснюється приймальним шлюзом автоматично. Відправити Заявку необхідно згідно з Порядком подання електронної звітності до органів державної статистики, який знаходиться на сайті www.ukrstat.gov.ua, сторінка Електронна звітність - Послідовність дій для здійснення електронного звітування.

РЕКОМЕНДОВАНО всім користувачам систем М.Е.Doc та СОТА відправити до Держстату Заявку, навіть якщо вони отримали сертифікати до початку листопада та вже звітували до Державної служби статистики у попередні періоди.

Очікуємо, що найближчим часом Порядок подання електронної звітності до органів державної статистики зміниться відповідно до вищевказаного наказу МФУ від 06.06.2017 р. № 557. Слідкуйте за інформацією.


Усi новини